Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Liity rukousketjuun helatorstaista helluntaihin 21.–31.5.
Kutsu paastoon ja rukoukseen kansakuntamme puolesta
SEA rohkaisee tuomaan evankeliumia koronakriisin keskelle
Kutsu Muutos 2022 -tapaamisiin
Avaa ovi lapselle - valtakunnallinen konferenssi lapsityöntekijöille
Sanan- ja uskonnonvapaus ovat perusoikeuksia
Kiinnostaako urheilutyö?
Kapkaupungin sitoumus
Uusia verkostoja - tule mukaan!
Koulutusta ja materiaalia muslimien evankeliointiin
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
ROIHU
SUORA
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Kutsu Muutos 2022 -tapaamisiin

SEA:n yhteyspäivässä lokakuussa 2019 oli teemana Suomen hengellisen todellisuuden muuttaminen, johon meitä kaikkia kutsutaan. Millaisessa hengellisessä todellisuudessa haluamme elää Suomessa vuonna 2022 ja miten pääsemme siihen yhdessä?

Keskustelu oli monipuolista ja tuotti erilaisia ajatuksia jatkoaskelista. Paikallisseurakuntien uudistuminen ja elinvoimaisuus on tärkeässä roolissa. Seurakuntien ja kristillisten järjestöjen yhteistyötä on rakennettava eteenpäin - synergian kulttuurista uusi normaali koko Suomen seurakuntakentällä. 

Jatkamme kokoontumisia keskustellen ja rukoillen Jumalan johdatusta tuleviin askeliin. Työnimi näille kokoontumisille on tässä vaiheessa Muutos 2022.

Kutsumme sinut mukaan kevään viimeiseen Muutos 2022 -tapaamiseen: 
  • to 4.6.2020 klo 13-16 (Zoom-videopuhelu: / Meeting ID: 865 1597 5755)

Ilmoittautumista ei tarvita, tule vain Zoom-puheluun mukaan!

"Olemme jo edellisissä Muutos 2022 -tapaamisissa todenneet yksimielisesti, että seurakunta tarvitsee suuren muutoksen. Eräs pitkän linjan johtaja sanoi, että tarvitsemme 'järisyttävän muutoksen'.

Suomessa seurakunta on jo pitkään jatkanut suunnilleen samalla tavalla kuin ennenkin, mikään ei näytä muuttuvan.

Jos jotakin tulee muuttaa, mitä?
Mihin suuntaan muutosta tulisi tehdä?
Mitä olen valmis tekemään sen eteen?

Huomioni ja huoleni on, että Suomessa ei näytä tulevan juurikaan opetuslapsia. Osummeko todella näin huonosti lähetyskäskyyn? Miksi?

Tule keskustelemaan siitä! Muutos 2022 -tapaamisissa olemme rehellisiä ja haemme muutosta Suomen seurakunnan negatiiviseen muutoskierteeseen. Tehdään yhdessä tarvittava muutos!

'Suunnitellaan niin kuin se olisi kiinni vain meistä ja rukoillaan niin kuin se riippuisi yksin Jumalasta.' - James Kennedy"

Toni Linjama
Muutos 2022 -ryhmä
SEA:n hallituksen jäsen

Lämpimästi tervetuloa ideoimaan, vaikuttamaan, rukoilemaan ja synnyttämään konkreettisia askelia yhteisen, tärkeän aiheen äärellä! 

Tilaisuuksissa on keskustelua ja rukousta yhdessä.

Haluatko järjestää Muutos 2022 -tapaamisen jollain muulla alueella Suomessa esim. syksyllä 2020? Ota yhteys, niin keskustellaan asiasta!

*****************************************************************

Ajankohtainen tilanne Suomessa


Kristityn identiteetti on hukassa monilta uskovilta. Usko ja Suomi 2018 -tutkimuksen mukaan monet uskovina itseään pitävät eivät lue Raamattua, eivät rukoile eivätkä näe Jeesuksen lähetyskäskyn toteuttamisen koskevan itseään. Jopa kristinuskon perustotuudet armosta, syntien sovituksesta ja ylösnousemuksesta ovat hämärtyneet. Toisen tutkimuksen mukaan murskaavan suuri enemmistö kristityistä ei koskaan kerro uskostaan kenellekään ei-kristitylle.

Huomattava osa seurakuntien taloudellisista resursseista ja hengellisten työntekijöiden ajasta kuluu nykyisten toimintojen ylläpitoon, jotka eivät tuo uusia ihmisiä seurakunnan yhteyteen eivätkä varusta kristittyjä tekemään opetuslapsia.

Seurakunnissamme istuu suuret määrät monin tavoin lahjakkaita ihmisiä, joiden lahjat ovat vuodesta toiseen käyttämättä todellisessa Jumalan valtakunnan työssä.

Meillä on nälkää näkevä seurakunta, kun emme täytä Lähettäjämme tahtoa (Joh.4:34). Näemmekö kasvavan hengellisen tyhjyyden ja hädän ympärillämme? Rakennammeko ensi vuoden toimintasuunnitelmissamme Jumalan valtakuntaa vai omaa valtakuntaamme?

Yksin yrittämällä uuvumme, se on jo nähty. Tarvitsemme yhteistyötä ja toistemme tukea.

Meillä on erilaisia kutsuja ja tehtäviä, mutta olemme saman ruumiin jäseniä (1.Kor.12). Kristuksen kehon yhteistyö, synergia ei ole missään mielessä kovin hyvällä tasolla Suomessa. On tärkeää tunnistaa Pyhän Hengen johtamana asiat, mitä pitäisi rakentaa, mitä purkaa ja mitä suorastaan rukoilla tuhoutumaan ja jäämään historiaan keskuudestamme.

Näistä asioista on jo puhuttu eri tilaisuuksissa, mutta mitä lähdemme oikeasti tekemään tilanteen muuttamiseksi? 

Mitä hyvää on jo aloitettu, josta muutkin voivat oppia ja omaksua?

Millaista yhteistyötä meidän pitäisi tietoisesti rakentaa lähivuosina, jotta saamme nähdä jotain merkittävää olevan paremmin vuonna 2022?

Tule Muutos 2022 -kokoontumisiin etsimään yhdessä vastauksia ja tutkimaan, miten voit olla yhteistyössä mukana!


 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä