Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Johtajien 181-rukouspäivä lähestyy - ilmoittaudu nyt!
Sinä ja Jumala äänessä johtajien 181-rukouspäivässä
Toivoa Euroopalle
181 - johtajien rukouspäivä 18.1.2019
Lausanne-liikkeen kunnianosoitus perustajalleen Billy Grahamille
Seison pakolaisten rinnalla -julistus
Kiinnostaako urheilutyö?
Kapkaupungin sitoumus
Uusia verkostoja - tule mukaan!
Koulutusta ja materiaalia muslimien evankeliointiin
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
LEV
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Seison pakolaisten rinnalla -julistus

Hollannissa on julkaistu kristittyjen yhteinen Stand up for refugees -manifesti, joka on tässä suomeksi. Voit  omalla kohdallasi tehdä päätöksen seistä julistuksen takana.


Seison pakolaisten rinnalla -julistus


Minä tahdon

  1. Avata silmäni näkemään todellisuuden, koska haluan olla tietoinen ympäröivästä maailmasta. Ihmiset pakenevat väkivaltaa, mutta heidän pysäyttämiseensä käytetään myös väkivaltaa. Se vaivaa minua. Haluan tukea pakolaisia, auttaa heitä siellä missä voin, kun näen avun tarvitsijoita.


En ole naiivi vaan realistinen. En liioittele enkä vähättele ongelmia.


  1. Avata sydämeni, koska uskon, että Jumala loi kaikki ihmiset omaksi kuvakseen ja kaltaisekseen. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja hänellä on oma tarinansa. Jokainen kaipaa merkityksellistä ja onnellista elämää. Luotan Jumalaan enkä pelkää, vaan olen valmiina auttamaan hädänalaisia ihmisiä kuten Jeesuskin teki.


.Sydäntäni ei hallitse pelko vaan rakkaus. Sillä rakkaus karkottaa pelon.


  1. Valita nöyryyden ja kärsivällisyyden, koska uskon, että kärsivälliset perivät maan. Kun ihmiset kenties vihastuksissaan käyttävät kovaa kieltä, halveksuntaa ja vihaa pakolaisia kohtaan, minä vastaan tyynesti ja järkevästi.


En usko vihaan. Siksi en vastaa väkivaltaan väkivallalla enkä kosta herjauksia pahalla.


Minä aion

  1. Rukoilla vihaisten ihmisten puolesta, koska uskon rukouksen voimaan. Vaikka kohtaan ihmisiä, jotka sydämensä pohjasta vihaavat länsimaita, kristittyjä tai pakolaisia, minä rukoilen, että he voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen Kristuksen elämänsä lähteenä ja päämääränä. Teen näin, sillä tiedän, että itsekin elän Jumalan armosta joka päivä.


En pyri kiroamaan vaan siunaamaan. Sillä Jumalan valtakunta ei synny vallan eikä voiman kautta vaan Jumalan hengen kautta.


  1. Edistää oikeudenmukaisuutta, koska ei ole omaa ansiotani, että elän vapaassa ja vauraassa maassa. Olen tietoinen siitä, että Jumala antaa aurinkonsa paistaa kaikille. Siksi puolustan muukalaisena elävää naapuriani, kuten kristillisessä perinteessä ja perustuslaissamme on määrätty. Pyrin edistämään jokaisen maassamme olevan henkilön reilua ja oikeudenmukaista kohtelua.


En usko vahvimpien valtaan. Meidän täytyy rakastaa lähimmäistämme niin kuin itseämme ja kantaa toinen toistemme taakkoja. Tämä on Jumalan käsitys oikeudenmukaisuudesta.


  1. Auttaa, koska jokaisella hymyllä ja pikkueleellä on merkitystä hädässä olevalle ihmiselle. Pyrin kiitosmielellä jakamaan, mitä olen itse saanut. Olen valmis uhraamaan omaa varallisuuttani edesauttaakseni toivon ilmenemistä pakolaisen elämässä.


En usko riippuvaiseksi tekemiseen. Haluan antaa, mitä eniten tarvitaan: arvostusta ja toivoa tulevasta, joko täällä tai heidän kotimaassaan.


Vakaasti

  1. Olen kärsivällinen, koska monet pakolaiset kantavat väkivallan, menetysten ja pelon aiheuttamia haavoja. Oikeutetusti pyydämme, että he opettelevat meidän kielemme ja kulttuurimme ja toimivat yhteiskuntamme hyväksi. Kuitenkin olen kärsivällinen, jos he tarvitsevat enemmän aikaa, lepoa ja tilaa.


En usko kohtuuttomiin vaateisiin vaan armoon ja rakastavaan huolenpitoon.


  1. Olen uskollinen, koska on tärkeää tukea toisia vaikeina aikoina myös silloin, kun kulttuurierot aiheuttavat väärinkäsityksiä. Siksi kuljen uskollisesti pakolaisten rinnalla ja rohkaisen heitä hyväksymään oman, ainutlaatuisen paikkansa yhteiskunnassamme.


En usko samanlaisuuteen vaan värikkääseen moninaisuuteen, joka heijastaa Jumalan ominaispiirteitä.


  1. Todistan, koska yksin Jeesus Kristus pelastaa ja parantaa ihmisten sydämet ja mielet. Julistan Jumalan rakkautta. Oma todistukseni on kuin siemen, joka istutetaan, ja joka kasvaa ja kantaa hedelmää pakolaisten elämissä.


En tahdo hävetä evankeliumia, vaikka tiedän, että vaatii rohkeutta sanoa se ääneen.

 

 

Lataa englanninkielinen julistus:


manifesto.jpg

 

 

   

 

 

 

 

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä