Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Rukousopas muslimimaailman puolesta
Avaa ovi lapselle - valtakunnallinen konferenssi lapsityöntekijöille
Yhteinen missio -konferenssi kutsuu lähetystyön haasteiden ja ilojen äärelle
Toivoa Euroopalle
Kiinnostaako urheilutyö?
Kapkaupungin sitoumus
Uusia verkostoja - tule mukaan!
Koulutusta ja materiaalia muslimien evankeliointiin
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Toivoa Euroopalle

- Onko sinulla kaikki resurssit näkysi saavuttamiseksi? Älä tee yhteistyötä vain niiden kanssa, joista pidät, vaan lähde verkostoitumaan mukavuusalueesi ulkopuolelle, brittiläinen verkostoasiantuntija Helen Sworn haastoi kristittyjen yhteisessä -verkostotapahtumassa Tallinnassa lokakuussa. 

- Ihmiset pitävät verkostoja hyvänä ajatuksena, mutta he eivät halua itse tehdä ensimmäistä rohkeaa liikettä sellaisen luomiseksi. Verkosto syntyy yhteisen vision ympärille, joka voidaan saavuttaa vain yhdessä.

Kolmannen Hope for Europe -konferenssin teema ”yhtenäisyys monimuotoisuudessa” viestitti, että tarvitaan monenlaisia kristillisiä toimijoita ja tiivistä yhteistyötä, jotta maanosamme voidaan saavuttaa evankeliumilla. Mikään taho ei voi tehdä sitä yksin. 

Euroopan Evankelisen Allianssin (EEA) järjestämä viisipäiväinen kokoontuminen toi yhteen 370 osallistujaa 37 maasta – kansainvälisistä järjestöistä ja eri verkostoista. Heidän keskuudessaan oli havaittavissa positiivinen näköala siihen, mitä Jumala tekee tällä hetkellä Euroopassa. Noin 20 suomalaista osallistujaa tuli suomalaisista järjestöistä ja Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) verkostoista.

Ohjelman rungon muodostivat 17 eurooppalaisen verkoston kanavat, jotka tähtäsivät niin eurooppalaisten kuin kansallisten verkostojen kehittämiseen. Nämä verkostot keskittyvät mm. lapsityöhön, kaupunkeihin, mediaan, muslimityöhön, pakolaisiin, ihmiskaupan vastaiseen työhön ja Euroopan romaneihin.

- Kun rakennat verkostoa, ole oppija. Älä tyrkytä omaa agendaasi, vaan ole nöyrä ja kuuntele. Tutki, mikä on se puuttuva pala, johon voit antaa omastasi, Helen Sworn ohjeisti.

Päivittäin useissa eri seminaareissa aiheina olivat esimerkiksi hankkeet ja resurssit nuoriso- ja perhetyön hyväksi, kristittyjen varustaminen tehokasta todistamista varten maallistuneessa yhteiskunnassa ja Kreikka 2018 – pakolaiset ja ihmiskauppa.

Konferenssin parasta antia oli verkostoituminen monin tavoin. Esimerkiksi nopeassa verkostoitumisessa oli kaksi minuuttia aikaa keskustella henkilön kanssa, vaihtaa käyntikortteja ja jatkaa taas seuraavan henkilön luokse. Ruokailujen aikana oli teemapöytiä, joihin sai mennä keskustelemaan ja verkostoitumaan tiettyyn aihepiiriin liittyen.

Joka päivä oli myös rukousaika Euroopan puolesta sekä iltaisin yhteinen tilaisuus, jossa saatiin kuulla EEA:n kutsumia puhujia. Teemoina olivat sukupolvet, kansakunnat ja kulttuurit sekä kristittyjen väliset raja-aidat.

Päätöspäivänä kokoonnuttiin vielä maittain yhteen. Saimme myös suomalaisina kerrata tapahtuman antia ja kirjata ylös asioita, joita voimme edistää verkostoissamme tulevaisuudessa. Yhdistävänä tarpeena eri maiden kristillisten toimijoiden keskuudessa korostui verkostoituminen sekä nuorten että maahanmuuttajien kanssa.

Hope for Europe päättyi Toivoa kaupungissa -iltaan, joka koostui kaikille avoimista konserttitilaisuuksista Tallinnan vanhassa kaupungissa.

Suomen Evankelisen Allianssin yhteydessä toimii noin 10 eri aihepiirin verkostoa, joissa asiantuntijat ja aktiivit eri kirkkokunnista ja järjestöistä jakavat kokemuksiaan ja osaamistaan sekä tekevät yhteistyötä evankeliumin eteenpäin menemiseksi.


Janne Harjukoski
Romanilähetystyön koordinaattori
Fida International ja Elämä ja Valo

Jari Sippola
SEA:n tiedotussihteeri

 


 
 

 
 
 

  

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä