Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
SEA:n ihmiskaupan vastainen verkosto perustettiin
Ihmiskauppa on nopeimmin kasvavaa rikollisuutta
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
ROIHU
SUORA
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

SEA:n ihmiskaupan vastainen verkosto perustettiin

Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) yhteyteen on perustettu ihmiskaupan vastainen verkosto. Aloitustapaamisessa Suur-Helsingin seurakunnassa 25.1. oli mukana 27 henkilöä järjestöistä ja seurakunnista, jotka toimivat Suomessa ja kansainvälisesti eri tavoin ihmiskaupan torjumiseksi ja uhrien pelastamiseksi. Viime vuosina maamme eri paikkakunnille on syntynyt useita ihmiskauppaongelmaan pureutuvia kristillisiä toimijoita.

Orjuuden asiantuntija Kevin Balesin mukaan maailmassa on nykyään noin 29 miljoonaa orjaa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin maailmanhistoriassa. Suomessa hän arvioi vähintään 650 ihmisen elävän orjuudessa. Ihmiskauppa on nopeimmin kasvava järjestäytyneen rikollisuuden muoto maailmassa.

UNODC:n mukaan 79 prosenttia raportoiduista ihmiskauppatapauksista liittyy seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Naisia ja jopa pieniä tyttöjä pakotetaan prostituutioon ja pornoon. Merkittävä ongelma on myös työperäinen ihmiskauppa. Ihmisiä orjuutetaan esimerkiksi raaka-aineiden tuotannossa, joista valmistettujen tuotteiden loppukäyttäjiä me suomalaisetkin olemme.

SEA:n ihmiskaupan vastaisessa verkostossa eri toimijat tekevät yhteistyötä ihmiskauppaa ehkäisevän kamppailun tehostamiseksi, uhrien auttamiseksi sekä ihmiskauppatietoisuuden ja vastuullisuuden lisäämiseksi Suomessa. Verkosto tekee myös yhteistyötä viranomaisten, päättäjien ja muiden kansalaisjärjestöjen kanssa sekä luo yhteyksiä kansainvälisiin verkostoihin.

Ihmiskaupan vastaisen verkoston puheenjohtajaksi valittiin Jari Sippola Suomen Evankelisesta Allianssista.

Lisätiedot:

Jari Sippola
SEA:n tiedotussihteeri
041 537 5580
jari.sippola (ät) suomenea.fi


  
 

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä