Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Reformaatio ja sen vaikutus juutalaisten ja kristittyjen suhteisiin ja lähetystyöhön
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
ROIHU
SUORA
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Reformaatio ja sen vaikutus juutalaisten ja kristittyjen suhteisiin ja lähetystyöhön

Lausannen liikkeen juutalaisevankelioinnin 11. Euroopan konferenssi
Konferenssin julkilausuma

Yli 80 osallistujaa 12 eri maasta, mukaan lukien Israel ja USA, kokoontui Berliinissä 14.-17.8.2017 vaihtamaan kuulumisia sekä arvioimaan reformaation vaikutusta juutalaisten ja kristittyjen suhteisiin historiassa, nykypäivänä ja tulevaisuudessa. He julkaisivat seuraavan julkilausuman:

Me, Lausannen liikkeen juutalaisevankelioinnin (LCJE) 11. Euroopan konferenssin osallistujat, Jeesuksen Messiaan juutalaiset ja ei-juutalaiset seuraajat, olemme kiitollisia Martti Lutherille ja reformaation isille, jotka avasivat ovet kaikille uskoville, jotta nämä voisivat lukea ja ymmärtää Raamattua todellisena ja ainoana autoritatiivisena, ilmoitettuna Jumalan Sanana.

Vakuutamme, että pelastus on tarjolla armosta kaikille, jotka uskovat Jeesukseen Messiaanaan ja Herranaan. Tämä sanoma välitettiin ensin juutalaisille ja on välttämätön edelleenkin ensin juutalaisille, ja sitten myös ei-juutalaisille (Room. 1:16).

Me torjumme:
  • Martti Lutherin tuomionjulistukset juutalaisia vastaan täysin Raamatun opetusten vastaisina
  • jatkuvan kirkoissa vallitsevan juutalaisvastaisen ja antisemitistisen saarnaamisen ja opetuksen, joka nousee juutalaisten, heidän uskonsa, elämätapansa ja uskonnon harjoituksensa vääränlaisesta ymmärryksestä. Pahoittelemme kirkon piittaamattomuutta ja sen ja juutalaisen uskon välisen suhteen väärin ymmärtämistä raamatullisen liitoajatuksen näkökulmasta.

Iloitsemme:
  • että protestanttiset järjestöt ja kirkot halki vuosisatojen ovat aktiivisesti osoittaneet Jumalan rakkautta sanoin ja teoin juutalaisia kohtaan erityisesti Euroopassa 
  • juutalaisten avoimuudesta Jeesuksen Messiaan evankeliumia kohtaan sekä tähän hyvään uutiseen uskovien juutalaisten määrän kasvusta niin Israelissa, Euroopassa kuin maailmanlaajasti 
  • että juutalaiset ja ei-juutalaiset uskovat ovat aktiivisia yhdessä maailman evankelioinnissa ja että he siksi vastaavat kutsuun rakentaa Israel uudestaan ollakseen valo kansoille (Jes. 49:6)  

Kun juhlimme kiitollisuudella reformaation 500. vuotta ja mietimme sen perintöä, emme voi emmekä aio olla huomioimatta Lutherin väitteitä juutalaisia vastaan emmekä noiden sanojen vaikutusta historian saatossa.

Siksi haastamme kirkkoja ja yksittäisiä uskovia:
  • puhumaan kunnioittavasti ja totuudellisesti juutalaisista ja irtisanoutumaan kaikesta, sekä historiassa tapahtuneesta että oman aikamme juutalaisvastaisuudesta ja antisemitismistä
  • tunnnustamaan kristinuskon raamatullis-juutalaiset juuret sekä juutalaisten ja ei-juutalaisten uskovien keskinäisen sukulaisuuden (Room. 11:18)
  • hyväksymään ja puhumaan sen puolesta, että juutalaiset Jeesukseen uskovat / messiaaniset juutalaiset ovat täysin juutalaisia ja samalla täysin Jeesuksen Messiaan ruumiiseen kuuuvia
  • jakamaan evankeliumi – sekä sanoin että teoin – juutalaisten ystäviensä, naapureittensa sekä tuttaviensa kanssa, koska uskomme, että ”evankeliumi on Jumalan voima pelastukseksi kaikille, jotka uskovat; juutalaiselle ensin, ja sitten myös kreikkalaiselle” (Room. 1:16)

Kiitämme Jumalaa siitä, että Hän rakastaa meitä niin paljon, että Hän lähetti Poikansa, Messiaan Jeesuksen, kuolemaan syntiemme puolesta ja nousemaan kuolleista, niin että koko ihmiskunta, sekä Israel että kansat, voivat olla sovitettuja Hänen kanssaan.



  

 

 


 

 
 

  
 
  

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä