Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Yhteinen missio -konferenssi kutsuu lähetystyön haasteiden ja ilojen äärelle
Seuraa vaivattomasti lähetystyön mahdollisuuksia ja tapahtumia
Mission-Net on muuttanut monen nuoren elämän
ReadySetGO-koulutus varustaa viemään Jumalan rakkauden urheilevalle kansalle
Uuden vuoden matka + Jeesus elämäntapana = Mission-Net
Paavalin jalanjäljissä – Teltantekijäkoulutus 2015
Evangelism Explosion ja XEE-koulutus esittäytyvät
Trans4mission inspiroi muutokseen
Uuden vuoden juhla, joka muuttaa maailmaa
Why do Muslims come to faith in Jesus?
Teltantekijäkoulutus 5.-7.4.2013
Teltantekijäkoulutus 8.-10.3.2013
Teltantekijäkoulutus 8.-10.2.2013
Teltantekijäkoulutus 2013
Loistavan elämän ohjelma
Loistava elämä kutsuu kristittyjä loistamaan arjessa
Kutsu loistavaan elämään
Patrick Johnstonen seminaari "Maailmanlaajan seurakunnan tulevaisuus" 23.3.
Nuori sukupolvi syttyi evankelioimiskongressissa Helsingissä
Kristillinen todistus moniuskontoisessa maailmassa
Evankelioimiskongressi lokakuussa 
innostaa sytyttämään nuoren sukupolven
Mission-Net -konferenssi lähestyy – lähetä nuoresi Saksaan vuodenvaihteessa
Euroopan lähetyskonferenssi kokoaa 5000 nuorta vuodenvaihteessa Saksaan
Koulutusta ja materiaalia muslimien evankeliointiin (kopio)
Kristillinen todistus moniuskontoisessa maailmassa (kopio)
Kapkaupungin sitoumus (kopio)
Pysy vaivattomasti ajan tasalla lähetystyön mahdollisuuksista ja tapahtumista (kopio)
Martin Leen puheet lähetystapahtumissa Suomessa
Mahdollisuuksia ilman rajoja – Teltantekijänä 2010-luvun lähetystyössä
Trans4mission10 - nuorten aikuisten lähetyskonferenssi 27.11.2010
Missiologiset opintopäivät Agricolan kirkossa Helsingissä 25.-26.11.2010
Missiological Conference 25.-26.11.2010
Missiologinen symposiumi 25.11.2010
Trans4mission08 innosti satoja nuoria aikuisia lähetystyöhön
Missiologiset opintopäivät 2009
Euroopanlaajuinen lähetyskonferenssi Saksassa
Teltantekijäseminaari 16.-18.1.2009
Nuorten aikuisten lähetyskonferenssi Trans4mission08 luo ideoita
Nuorten aikuisten lähetyskonferenssi 24.-26.10.2008 Trans4mission08
Nuorten Lähetyskonferenssi 2006
Thaimaan kongressin jatkoseminaari
Lähetyskonferenssi
Teemavuosi
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Nuori sukupolvi syttyi evankelioimiskongressissa Helsingissä

Kristittyjen yhteinen uuden sukupolven evankelioimiskongressi kokosi 350 nuorta ja nuorta aikuista sekä nuorisotyöntekijää Agricolan kirkolle Helsinkiin 20.–22.10.2011. Kolmen päivän aikana osallistujat kuulivat rohkaisevaa opetusta ilosanoman viemisestä ja tutustuivat käytännössä erilaisiin tapoihin toteuttaa sitä.


Kongressin pääpuhujana oli amerikkalainen evankeliointikouluttaja Becky Pippert, joka käsitteli innostavalla ja käytännönläheisellä tavalla evankelioinnin teologisia perusteita ja antoi nuorille vinkkejä, kuinka kertoa Jeesuksesta lähipiirissään oleville ihmisille. Pippert korosti, että Jumalan valtakunnassa on ensisijaisesti kyse rakkaudellisista ihmissuhteista.

– Rakkauden täytyy olla tärkein strategiamme. Meidän ei tule huutaa evankeliumia kaukaa vaan mennä ihmisten lähelle ja rakastaa heitä.


Evankeliointi alkaa uteliaisuuden herättämisestä


Becky Pippert huomautti, että Jeesus usein lähestyi ihmisiä esittämällä kysymyksiä, jotka saivat heidät kiinnostumaan hänen sanomastaan.


– Jeesus kutsui meidät ihmisten kalastajiksi, ei metsästäjiksi. Kalastajan tulee heittää syötti. Meidän tulee ensin herättää uteliaisuus, sitten julistaa totuutta ja lopuksi korjata sato.

 

Pippert käsitteli myös evankeliointiin liittyviä pelkoja. Hän nosti esille yleisen ongelman: ihmisen ja Jumalan roolien sekoittamisen keskenään.

– Evankeliointi on pääasiassa Jumalan työtä, ja hän käyttää meitä työtovereinaan. Kukaan ei tule Kristuksen luo siksi, että sinä osaat täydellisesti kertoa evankeliumin. Vain Jumala voi tuoda synnintunnon ja avata sokeat silmät.


Lopuksi Pippert rohkaisi osallistujia rukoilemaan yhden ystävänsä puolesta, joka ei vielä tunne Jeesusta. Hän antoi avuksi kysymyksiä, joiden avulla voi selvittää ystävän ajatuksia hengellisistä asioista, ja kannusti tutkimaan Raamattua yhdessä ystävän kanssa, jotta tämä voisi sen kautta itse tutustua Jeesukseen.


"Voima ei ole sytytyslangassa"


Edesmenneen evankelista Kalevi Lehtisen puoliso Leena Lehtinen toi terveisensä kongressiin Saksasta puhelinyhteyden välityksellä. Molemmat olivat olleet mukana tapahtuman suunnittelussa.

– Jokainen on vaikuttaja. Sinäkin olet. Se, miten elät ja mitä puhut, vaikuttaa. Kaikki iso alkaa pienestä. Raamattu sanoo: älkää halveksiko pienten alkujen päivää. Me olemme pieniä, mutta Jeesus meissä saa suuria aikaan.


Jumalan sanan keskeisestä merkityksestä taas muistutti Kansan Raamattuseuran evankelista, Oronmyllyn toimintakeskuksen johtaja Arto Valkeapää.

– Voima ei ole sytytyslangassa vaan dynamiitissa. Ristiinnaulittu Kristus on dynamiitti: hänessä on voima itsessään. Evankeliumin voima ei ole meissä ihmisissä, jotka kerromme sitä. Ei ole parasta evankelioimismenetelmää, on vain paras evankeliumi.


Musiikkivieraina kongressissa olivat hiphop-yhtye GodFM, 17-vuotias kitaristi Petteri Lassila sekä Tommi Ahonen duo. Ohjelmaan kuului myös paneelikeskusteluja sekä nuorten puheenvuoroja.

– Tuli vetää tulta puoleensa. Jos osa tästä sukupolvesta oikeasti syttyy ja Jeesus alkaa toimia meidän sydämessä, valo alkaa tarttua tähän sukupolveen eikä voi jäädä huomaamatta, hehkutti Come Home -nuorisotiimissä mukana oleva Mikko Sarimaa.


Työpajoissa päästiin tekemisen makuun


Kongressi ei jäänyt pelkän kuuntelemisen tasolle, vaan valmentavissa työpajoissa nuoret pääsivät itse kokeilemaan erilaisia evankeliointitapoja. Osallistujat muun muassa vierailivat koulussa ja vankilassa, osallistuivat radio-ohjelman tekoon, tutustuivat musiikin, tanssin ja kuvataiteen mahdollisuuksiin ilosanoman välittämisessä sekä kohtasivat ihmisiä Helsingin kaduilla palvellen, rukoillen ja keskustellen.


Hämeenlinnalainen Laura Tuomi, 21, osallistui työpajaan, jossa tutustuttiin eri maailmankatsomuksiin sekä tehtiin katukyselyä ihmisten maailmankuvista. Laura kertoi saaneensa konkreettista apua ymmärtääkseen eri tavalla ajattelevia paremmin. Lisäksi työpajalaiset saivat kertoa monille omasta uskostaan.

– Kyselyn viimeinen kysymys oli, haluaisiko ihminen kuulla Jeesuksesta. Jotkut halusivat. Yhtä Jumala oli selkeästi kutsunut lähiaikoina, ja hän oli sanonut tulevansa varmaan pian uskoon.


Islam-aiheisessa työpajassa nuoret kohtasivat kaupungilla muslimeja ja keskustelivat näiden kanssa.

– Huomasin, että monet nuoret muslimit tietävät paljon kristinuskosta, joten itsekin täytyy tietää jotain Koraanista, kertoo 22-vuotias Maria, jolle työpaja oli ensimmäinen kokemus katuevankelioinnista. Hän piti työpajaa ja koko kongressia erittäin rohkaisevana.


Evankeliumin viestikapula uudelle sukupolvelle


Evankelioimiskongressin järjestäjinä olivat Suomen Evankelinen Allianssi, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin kansainvälinen seurakunta, Kansanlähetys, Kansan Raamattuseura, Operaatio Mobilisaatio, Opiskelija- ja Koululaislähetys, Patmos Lähetyssäätiö, Majakka-seurakunta ja Suomen Vapaakirkko. Valmentavissa työpajoissa oli vetäjiä myös useista muista taustayhteisöistä.


"Sytytä tämä sukupolvi" oli jatkoa vuonna 2004 järjestetylle E4-kongressille. Tällä kertaa pääasiallisena kohderyhmänä olivat nuorisotyöntekijöiden sijasta nuoret itse. Järjestäjät iloitsivat siitä, että tapahtuma oli edeltäjäänsä käytännönläheisempi ja helpommin sovellettava.


Tapahtuman päätoimikunnan puheenjohtajan, Opiskelija- ja Koululaislähetyksen pääsihteeri Jussi Miettisen mukaan idea kongressin järjestämiseen lähti liikkeelle E4-tiimistä. Tavoitteena oli tarjota erilaisia työkaluja ja verkostoitumisen mahdollisuuksia nuoren sukupolven edustajille, jotka ovat muutoksen tekijöitä.

– Kalevi Lehtisen unelma oli, että tapahtuman seurauksena hän ja muut konkarit luovuttaisivat viestikapulan seuraavalle sukupolvelle, joka lähtisi omalla tavallaan viemään evankeliumia eteenpäin. Tämä on meidän muidenkin järjestäjien unelma, Miettinen totesi kongressin aikana.


Kongressin päätteeksi järjestäjätahojen edustajat siunasivat kaikki osallistujat toimimaan omalla paikallaan evankeliumin edistämiseksi sekä valtuuttivat eri taustayhteisöjen nuoret suunnittelemaan tapahtumalle jatkoa eri muodoissaan.

 

 

Sari NuutinenKuvia kongressista lehdistökäyttöön: > Media


Lisätietoja: Tapahtumasihteeri Mervi Tiilikainen, 040 967 6481, mervi.tiilikainen(at)opko.fi


 

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä