|
Kansainvälinen rukouspäivä vainotun seurakunnan puolesta 21.11.
  KUULE HEIDÄN ITKUNSA (Ps. 10:17)
Kansainvälinen rukouspäivä vainotun seurakunnan puolesta su 21.11.2010. Tilaisuus Helsingin Vanhassa kirkossa (Lönnrotinkatu 6) klo 16-18.
Kokoontuminen klo 15 Eduskuntatalolla. Mielenilmauskulkue vainottujen puolesta lähtee Eduskuntatalon edestä ja kulkee Mannerheimintietä Vanhaan kirkkoon. Yli 200 miljoonaa kristittyä elää vainojen alla tälläkin hetkellä.
Raamattu kehottaa meitä "muistamaan vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina" ja "pahoinpideltyjä, sillä onhan teillä itsellänekin ruumis" (Hebr. 13:3).
Jos rakkaasi olisi vangittuna ja pahoinpideltynä uskonsa tähden, mitä pyytäisit muita perheenjäseniäsi tekemään hänen puolestaan?
Vainotut kristityt pyytävät veljiltään ja sisariltaan maailmanlaajuisesti ennen kaikkea esirukousta puolestaan. Kansainvälinen rukouspäivä vainotun seurakunnan puolesta (International Day of Prayer for Persecuted Church) tarjoaa mahdollisuuden liittyä tuhansien seurakuntien kanssa yli 100 maassa – myös Suomessa – rukoilemaan kärsivän seurakunnan puolesta. Tällä on tärkeä rohkaiseva ja vahvistava merkitys vainotulle seurakunnalle, samoin kuin herättävä vaikutus siellä missä vainoja ei ole.
Tule mukaan Vanhaan kirkkoon yhteiskristilliseen rukoustapahtumaan rukoilemaan vainotun seurakunnan puolesta siinä yhteyden hengessä, josta Raamattu puhuu: "Jos yksi jäsen kärsii, kaikki jäsenet kärsivät yhdessä".
Erityisvieraana rouva Chan ja hänen miehensä, jotka kertovat vainoista Pohjois-Koreassa.
Rukouspäivän tapahtumassa ovat mukana myös mm. Stefanus Lähetyksen Juhani Huotari, kirkkoherra Jouni Lehikoinen sekä Patmos Lähetyssäätiön Pirkko Säilä ja Pasi Turunen.
Tilaisuudessa saa mielenkiintoista ja ajankohtaista tietoa kristittyjen uskonnonvapaudesta ympäri maailmaan. On monia maita, joissa kristityillä ei ole uskonnonvapautta ja joissa he kokevat suoranaista vainoa.
Tapahtuman järjestävät Suomen Evankelisen Allianssin yhteydessä toimiva ja .
KIO tekee vainottujen kristittyjen asiaa tunnetuksi, muistuttaa suomalaisia päättäjiä maailman vähemmistökristittyjen ihmisoikeuksista ja herättää keskustelua uskonnollisesta suvaitsevaisuudesta myös Suomessa.
Lisää tietoa rukouspäivästä saat sivuilta ja alla ladattavasta esitteestä.
|