Ajankohtaista
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Suomalainen usko 2017
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Apologiaverkosto
Finish-urheiluverkosto
Finish-idrottsnätverk
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
LEV
Lähetysjohtajien verkosto
Teltantekijätyöryhmä
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Suomalainen usko 2017

Vuonna 2017 itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta ja Reformaatio (uskonpuhdistus) 500 vuotta! 

Reformaation katsotaan alkaneen Martti Lutherin teesien julkaisusta vuonna 1517. Suomessa meillä on siis edessämme maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen tuplajuhlavuosi. 

Suomen evankelis-luterilainen kirkko juhlistaa reformaation merkkivuotta teemalla Armoa2017! Valtioneuvoston virallinen Suomi 100 -juhlavuosi kulkee teemalla Yhdessä. Myös Suomen Evankelisen Allianssin verkostoissa on näky tavoittaa suomalaisia laajalla yhteisellä rintamalla vuonna 2017. SEA:n teemaksi on valittu .

Ainutlaatuinen juhlavuosi on seurakunnille mahdollisuus vahvistaa paikallista kristittyjen yhteyttä, kohdata erilaisia ihmisiä luontevalla tavalla esim. juhlien ym. paikallisten tapahtumien kautta sekä pitää esillä sitä, mikä merkitys Raamatulla ja uskolla on ollut Suomelle – ennen ja nyt. Vuosi kutsuu meitä myös rukoukseen Suomen puolesta.

Kansankielinen Raamattu oli eräs reformaation tärkeimpiä hedelmiä ja Raamattu on kirja joka muutti Suomen! Teema kertoo myös siitä, miten monimuotoisesti usko näkyy suomalaisten elämässä tänään. 

Juhlavuoden vietossa korostuu paikallinen yhteistyö. Seurakuntia ja järjestöjä kannustetaan toteuttamaan yhteisiä tapahtumia paikkakunnillaan ja mediaa haastetaan pitämään teemavuoden sanomaa esillä. Teemavuosi ei ole vain historian juhlimista vaan suomalaisia saavuttavaa käytännön toimintaa yhteistyössä eri suuntien kristittyjen ja muiden paikallisten tahojen kanssa.

Haluamme myös välittää ideoita ja resursseja seurakunnille ym. toimijoille. Jos sinulla on resursseja, aloitteita tai ideoita joista haluaisit kertoa muillekin, ota yhteyttä! Aloitteiden tulee tavalla tai toisella liittyä juhlavuoden teemoihin (Suomi, Raamattu, usko, reformaatio). 

Rukousketju vuonna 2017
Liity mukaan 24/7 rukousketjuun Suomen puolesta! Mukaan voi liittyä koska vaan! Lue lisää ! Tervetuloa!

Suomalainen usko -sivut:

Terveisin,

  Tapio Luoma-aho
  Suomalainen usko -juhlavuoden koordinaattori
  tapio.luoma-aho(ät)suomenea.fi
  p.  050 323 3223

Katso myös:
   
 
 
 
  Ev.lut. kirkon (Sakastin sivuilla)
 

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä