Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
Suomalainen usko 2017
Onnittelemme 100-vuotisjuhlaa viettävää Suomea
Suomi vuonna 2017 – rukousta, rakkautta ja Raamattua
Kuka kertoo Suomen tarinan?
Luojan luomaa 2015
Teemavuoden avaus rohkaisi löytämään rakkaan naapurin
Helsinki rukoilee – Rakas naapuri -avaus 18.1.
Rakas naapuri -teemavuosi 2014
Vuoden 2013 teema on Rakas nuori
Hyvää vointia perheille
Teemavuosi tukee perheitä
Rakas risti -teemavuosi haastaa oman ristin tekemiseen
Rakas risti on vuoden 2011 teema
Suomi on lähetyskenttä
Vuoden 2010 teema on “Rakas lähetys”
"Rakas ihminen" haastaa lähimmäisyyteen vuonna 2009
Rakas rukous -teemavuosi 2008
Rakas Raamattu teemavuosi 2007
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Kuka kertoo Suomen tarinan?

SEA kannustaa juhlavuoden 2017 viettoon teemalla "Suomalainen usko"

– Millaisen tarinan Suomesta kerromme tuleville sukupolville? Oliko "kirja joka loi Suomen" Kalevala, Raamattu vai joku muu kirja? Mikä rooli "Suomen reformaattoreilla" on tarinassa vai unohdetaanko heidät kokonaan? Jos kristityt eivät nosta esille uskon ja Raamatun merkitystä nykypäivän Suomelle, joku muu kertoo maamme tarinan - omalla tavallaan, haastaa Suomalainen usko -juhlavuoden koordinaattori Tapio Luoma-aho.

Vuonna 2017 vietetään itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlaa sekä reformaation 500-vuotismerkkivuotta. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen tuplajuhlavuosi tuo yhteen kaksi suurta teemaa: Suomen ja suomalaisuuden sekä toisaalta kristillisen uskon, reformaation ja Raamatun.

Teemalla Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) rohkaisee seurakuntia kaikilla paikkakunnilla yhteistyöhön tavoittamaan maamme asukkaita ja kertomaan Suomen tarinan tuoreella ja kiinnostavalla tavalla yhteisissä tapahtumissa. Juhlavuosi 2017 on luonteva mahdollisuus avata uusia yhteyksiä, ottaa huomioon myös yhteiskunnan syrjäytyneet sekä kutsua mm. maahanmuuttajia mukaan Suomen juhlaan. Haasteellinen aika kutsuu kaikkia myös rukoukseen maamme puolesta.

Suomalainen usko korostaa Raamatun ja uskon monipuolista merkitystä Suomelle, ennen ja nyt. Kansankielinen Raamattu oli uskonpuhdistuksen tärkeimpiä hedelmiä: se johti myös lukutaidon ja koululaitosten kasvuun ja myöhemmin monipuoliseen yhteiskunnalliseen heräämiseen. Eri kustantajat ja mediatalot valmistelevat aiheesta kirjoja ja muuta mediamateriaalia.

– Suomen historiasta käydään jatkuvaa taistelua eri tulkintojen välillä. Mitkä asiat nostivat Suomen menestykseen ja ketkä olivat maamme historian todellisia sankareita? Tarjolla on monenlaisia teorioita ja myös kristityillä on tässä keskustelussa hyvin tärkeä näkökulma, SEA:n kampanjakoordinaattori Tapio Luoma-aho pohtii.

SEA:n hallituksen puheenjohtajana vuoden 2016 alusta aloittanut Kansan Raamattuseuran varatoiminnanjohtaja Kalle Virta toteaa:
– Tänä aikana meille kaikille Suomen asukkaille on hyväksi ymmärtää suomalaisuuden perusjuuria. Kristinusko on valtava vaikutin koko yhteiskuntamme juuristossa, melkeinpä sen pääjuuri. Kristinuskon ymmärtäminen on siis perussivistystä. Suomalainen usko on hiljaista ja vakaata. Siksi tätä armon ilosanomaa kannattaa juhlia vuonna 2017!

Juhlavuoden www-sivujen kautta tarjotaan mahdollisuuksia ja resursseja paikallisten seurakuntien yhteishankkeisiin.

– Otamme mielellämme vastaan ideoita ja resursseja eteenpäin välitettäväksi. Aloitteiden tulee tavalla tai toisella liittyä teemoihin Suomi, usko, Raamattu ja reformaatio, Luoma-aho kertoo.

Suomen Evankelinen Allianssi tekee Suomalainen usko -teemavuoden puitteissa yhteistyötä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Armoa2017! -reformaation merkkivuoden kanssa.


Lisätietoja:

Tapio Luoma-aho
SEA:n Suomalainen usko -juhlavuoden koordinaattori

p.

Jari Sippola
SEA:n tiedotussihteeri
p.


Kalle Virta
SEA:n hallituksen puheenjohtaja

0400 793 065
 


  

 

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä