Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
Suomalainen usko 2017
Onnittelemme 100-vuotisjuhlaa viettävää Suomea
Suomi vuonna 2017 – rukousta, rakkautta ja Raamattua
Kuka kertoo Suomen tarinan?
Luojan luomaa 2015
Teemavuoden avaus rohkaisi löytämään rakkaan naapurin
Helsinki rukoilee – Rakas naapuri -avaus 18.1.
Rakas naapuri -teemavuosi 2014
Vuoden 2013 teema on Rakas nuori
Hyvää vointia perheille
Teemavuosi tukee perheitä
Rakas risti -teemavuosi haastaa oman ristin tekemiseen
Rakas risti on vuoden 2011 teema
Suomi on lähetyskenttä
Vuoden 2010 teema on “Rakas lähetys”
"Rakas ihminen" haastaa lähimmäisyyteen vuonna 2009
Rakas rukous -teemavuosi 2008
Rakas Raamattu teemavuosi 2007
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
ROIHU
SUORA
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Suomi on lähetyskenttä

Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) on julkaissut Rakas lähetys -teemavuoteen 2010 liittyvän julkilausuman "Suomi on lähetyskenttä":


Suomen Evankelinen Allianssi kutsuu seurakuntia, järjestöjä ja yksittäisiä kristittyjä toimimaan yhteisen asian puolesta. Meneillään on Rakas lähetys -teemavuosi. Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 100 vuotta merkittävästä kristittyjen yhteisestä lähetyskonferenssista Edinburghissa 1910. Juhlavuoden merkeissä maailmalla järjestetään suuria kansainvälisiä lähetyskonferensseja. Myös Suomessa on juhlavuoteen liittyviä tärkeitä tapahtumia, joista löytyy tietoa netissä sivuilta .


Lähetystyö on kokonaisvaltaista ihmisen kohtaamista. Tämä merkitsee ihmisten aineellista auttamista ja rohkeaa evankeliumin julistamista länsimaissakin, huolimatta siitä, että täällä usko halutaan työntää sivuun julkisesta elämästä. Tehtävämme on myös puolustaa uskonnonvapautta. Haluamme välittää Jumalan rakkautta ja huolenpitoa ja arvostaa jokaista ihmistä ainutlaatuisena. Jumala tarvitsee jalkojamme, käsiämme, suutamme, korviamme ja sydäntämme. Koko seurakunta vie koko evankeliumin koko maailmalle. Luovuttamaton asia kristillisessä lähetystyössä on se, että ihminen pelastuu yksin uskon kautta Jeesukseen.


Meidät on kutsuttu Kristuksen todistajiksi. ”Te OLETTE tämän todistajat.” (Luuk.24:48) Lähetys on meille käsky. Sen sisältö on evankeliumi syntisiä rakastavasta Vapahtajasta. Meidät kutsutaan elämään ja todistamaan evankeliumista. Lähetyskäskyn toteuttaminen on kesken. Jumala rakastaa jokaista maailman ihmistä ja tahtoo, että jokainen kuulee ilosanoman Jeesuksesta, kääntyy ja pelastuu.


Lähetystyö merkitsee rohkeaa rajojen ylitystä evankeliumin kanssa. Haasteenamme ovat maantieteelliset rajat, kulttuuri-, kieli- ja uskontorajat. Muiden uskontojen edustajat ja uskonnottomat tulevat luoksemme. Monet suomalaisetkin ovat siirtyneet muiden uskontojen tai uskonnottomuuden edustajiksi. Muuttunut tilanne vaatii meiltä uutta tilannearviota. Ei riitä enää, että Suomessa evankelioidaan ja herätellään nukkuvia. Nyt tarvitaan peruslähetystyöstä. Suomi on lähetyskenttä.


Rinnallemme ovat tulleet maahanmuuttajakristityt, jotka näkevät Suomen lähetyskenttänä. Monilla heistä on lähetyskutsu, mutta he arastelevat kertoa siitä. Meidän tulee uskaltaa valtuuttaa ja vapauttaa veljemme ja sisaremme heidän kutsumukseensa lähetystyössä Suomessa.


Rakas lähetys on yhteinen tehtävämme.Anna palautetta tästä julkilausumasta. Kerro sen herättämiä ajatuksia osoitteessaVerkkoviestin julkaisujärjestelmä