Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
Suomalainen usko 2017
Onnittelemme 100-vuotisjuhlaa viettävää Suomea
Suomi vuonna 2017 – rukousta, rakkautta ja Raamattua
Kuka kertoo Suomen tarinan?
Luojan luomaa 2015
Teemavuoden avaus rohkaisi löytämään rakkaan naapurin
Helsinki rukoilee – Rakas naapuri -avaus 18.1.
Rakas naapuri -teemavuosi 2014
Vuoden 2013 teema on Rakas nuori
Hyvää vointia perheille
Teemavuosi tukee perheitä
Rakas risti -teemavuosi haastaa oman ristin tekemiseen
Rakas risti on vuoden 2011 teema
Suomi on lähetyskenttä
Vuoden 2010 teema on “Rakas lähetys”
"Rakas ihminen" haastaa lähimmäisyyteen vuonna 2009
Rakas rukous -teemavuosi 2008
Rakas Raamattu teemavuosi 2007
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
ROIHU
SUORA
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Vuoden 2010 teema on “Rakas lähetys”


Kristittyjen yhteinen 2010 muistuttaa lähetystyön välttämättömyydestä. Jumala tahtoo, että jokainen ihminen tässä maailmassa kuulee ilosanoman Jeesuksesta, joka on ainoa pelastustie.

Teemavuosi viestii, että Jeesuksen antaman lähetyskäskyn päämääränä on tehdä opetuslapsia. Uudet opetuslapset vuorostaan välittävät evankeliumia eteenpäin. Lähetyskäskyn täyttäminen on maailmassa yhä kesken. Kristittyjen tulee rohkeasti arvioida tilanne uudelleen ja nähdä, että Suomikin on yhä lähetyskenttä.

Kristityn elämäntapa ja seurakunnan päätehtävä

Rakas lähetys 2010 kannustaa jokaista kristittyä omaksumaan lähetyskeskeisen elämäntavan. Lähetystyö alkaa arjessa omasta kodista, naapurustosta, ystäväpiiristä, työelämästä ja opiskelumaailmasta. Teemavuosi rohkaisee myös rukoilemaan seurakuntien ja lähetysjärjestöjen tekemän lähetystyön puolesta niin Suomessa kuin ulkomailla.

Lähetystyö on kokonaisvaltaista ihmisen kohtaamista. Koko seurakunnan tulee viedä koko evankeliumi koko maailmalle. Se merkitsee ihmisten aineellista auttamista ilman taka-ajatuksia. Se merkitsee rohkeaa evankeliumin julistamista länsimaissa, joissa usko halutaan työntää sivuun julkisesta elämästä. Se merkitsee myös uskonnonvapauden puolustamista vainojen keskellä.

Lähetyskäskyn toteuttaminen on seurakunnan ydintehtävä ja elinehto. Lähetystyö on myös kristittyjen yhteinen tehtävä kirkkokuntiin katsomatta. Kristittyjen tulee antaa yhteinen todistus tälle maailmalle. Teemavuoden käynnistänyt Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) kutsuu seurakuntia ja järjestöjä soveltamaan ja painottamaan Rakas lähetys -teemavuotta omassa toiminnassaan.

Lähetystyön merkkivuosi

Vuonna 2010 luodaan kansainvälisesti suuntaa maailmanlähetyksen tulevaisuudelle. Merkittävästä kristittyjen yhteisestä lähetyskokouksesta Edinburghissa 1910 tulee kuluneeksi 100 vuotta. Lokakuussa Kapkaupungissa on maailmanlaajuisesti kristittyjä yhdistävän Lausanne-liikkeen kolmas suuri lähetyskonferenssi. Marraskuussa Suomessa on kolme kristittyjen yhteistä lähetystapahtumaa: Missiologinen symposiumi, Missiologiset opintopäivät Rakas lähetys -teemalla ja nuorten aikuisten lähetyskonferenssi Trans4mission.

Rakas lähetys 2010 on jatkoa Rakas Raamattu 2007, Rakas rukous 2008 ja Rakas ihminen 2009 -teemavuosille. Rakas ihminen -vuodessa oli mukana 84 seurakuntaa ja järjestöä.

Jari Sippola
SEA:n sihteeri


Teemavuoden internetsivut:

Yhteystietoja:

Timo Keskitalo
SEA:n puheenjohtaja
0400 647 429
pastor (ät)

Jari Sippola
SEA:n sihteeri
041 537 5580
jari (ät)

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä