Ajankohtaista - yhdessä ytimessä
Tapahtumakalenteri
Mikä on SEA?
Liity SEA:n jäseneksi
Lähetys- ja evankeliointikoulutus
Teemavuosi
Suomalainen usko 2017
Onnittelemme 100-vuotisjuhlaa viettävää Suomea
Suomi vuonna 2017 – rukousta, rakkautta ja Raamattua
Kuka kertoo Suomen tarinan?
Luojan luomaa 2015
Teemavuoden avaus rohkaisi löytämään rakkaan naapurin
Helsinki rukoilee – Rakas naapuri -avaus 18.1.
Rakas naapuri -teemavuosi 2014
Vuoden 2013 teema on Rakas nuori
Hyvää vointia perheille
Teemavuosi tukee perheitä
Rakas risti -teemavuosi haastaa oman ristin tekemiseen
Rakas risti on vuoden 2011 teema
Suomi on lähetyskenttä
Vuoden 2010 teema on “Rakas lähetys”
"Rakas ihminen" haastaa lähimmäisyyteen vuonna 2009
Rakas rukous -teemavuosi 2008
Rakas Raamattu teemavuosi 2007
SEA:n verkostot
ALMU - muslimityö
Finish-urheiluverkosto
Ihmiskaupan vastainen verkosto
JUST - juutalaistyö
Kristillinen mediaverkosto
Kristittyjen ihmisoikeusryhmä
Lapsityön verkosto
ROIHU
SUORA
Teltantekijätyöryhmä
Työ- ja liike-elämäverkosto
Rukouspäivät
Uutisarkisto
Yhteystiedot

 

 

Vuoden 2013 teema on Rakas nuori

Kristittyjen yhteinen korostaa nuorisotyön ja nuorten roolin merkitystä seurakunnissa. Seurakuntia ja järjestöjä rohkaistaan toteuttamaan enemmän nuorten itse ideoimaa toimintaa ja nostamaan tämä tarjonta näkyvämmin paikkakuntansa muiden nuorten tietoon.

Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) käynnistämän teemavuoden avulla kiinnitetään myös huomiota seurakunnista vieraantuneisiin nuoriin. Miten seurakunnat voisivat tavoittaa paremmin esimerkiksi syrjäytyneet ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret ja tarjota heille mielekästä toimintaa?

Suomen nuorista 86 prosenttia käy rippikoulun, mutta on askarruttava kysymys, miten seurakuntaan sitoutuminen säilyisi nuoruuden läpi aikuisuuteen. Kiperiin kysymyksiin etsitään vastauksia Rakas nuori -teemavuonna.

Samalla teemavuosi muistuttaa, kuinka arvokasta sellaista työtä seurakunnat tekevät, mihin kuntien sosiaalitoimi ei pysty.

Internet-sivuilla kristityt voivat jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan siitä, miten kohdata erilaisia nuoria heidän tarpeissaan ja miten vahvistaa aikuisten ja nuorten välistä yhteyttä. Teemavuodessa mukana olevat seurakunnat ja järjestöt voivat lähettää sivuille tietoa omista nuortentapahtumistaan.

Rakas nuori 2013 on jatkoa vuonna 2007 alkaneille, uskon ja elämän eri aihealueita korostaville teemavuosille. Vuoden 2012 teema oli Rakas perhe.Voitte seurakuntana tai yhteisönä tulla mukaan Rakas nuori -teemavuoteen ilmoittamalla yhteyshenkilönne: rakas.nuori (ät) teemavuosi.fi. Mukana oleminen ei velvoita teitä mihinkään, vaan voitte toteuttaa teemavuotta sopivaksi katsomallanne tavalla. Voitte antaa tietoa teemavuositoiminnastanne (nuortentapahtumat ym.) laitettavaksi teemavuoden sivuille ja tiedotukseen. Rakas nuori -ideaviestien kautta voitte jakaa ja saada ideoita ja ajatuksia teemavuoteen.


 

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä