SEA järjesti johtajien ja pastorien 181-rukouspäivän tänä vuonna jo viidettä kertaa. Koronavuosien etäkokoontumisten jälkeen päästiin jälleen kohtaamaan kasvokkain Helsingissä Suhe-seurakunnalla 20.1.2023. Päivä kokosi n. 90 johtajaa ja vapaaehtoista rukoilemaan, ylistämään, kokemaan yhteyttä ja verkostoitumaan. Välillä kuultiin koskettavia puheenvuoroja eri sukupolvia edustavilta hengellisiltä johtajilta.

Jumalan läheisyys muuttaa

Päivän aluksi kuultiin kansanedustaja Antero Laukkasen videotervehdys. Laukkanen viittasi Johanneksen evankeliumin 15. lukuun, missä Jeesus kutsuu elämään lähellä häntä ja lupaa, että silloin elämämme kantaa hedelmää. Sairaudestaan huolimatta Laukkanen korosti olevansa kiitollinen elämästään ja saamistaan rukousvastauksista.

– Jos haluamme nähdä elämässämme Jumalan kädenjäljen, mennään hänen lähellensä. Jumalan lähellä ihminen kukoistaa. Sinun palvelutyösi on tarkoitettu menestymään ja kantamaan Jumalan läheisyyttä, mihin ikinä menetkään, Laukkanen muistutti.

Rakastammeko unelmaamme vai ihmisiä?

YWAM Finlandin johtaja Henri Hermunen haastoi johtajia Dietrich Bonhoefferin sanoin: se, joka rakastaa enemmän omaa unelmaansa yhteisöstä kuin yhteisöä itseään, päätyy tuhoamaan yhteisön.

– Kun se, mitä johdamme, ei vastaakaan odotuksiamme, meistä tulee herkästi veljiemme syyttäjiä. Päästä irti – ”let go and let God”! Hermunen rohkaisi.

Pois ”ammattiuskovaisuudesta”

Vapaakirkon johtaja Hannu Vuorinen kertoi Jumalan puhutelleen häntä säännöllisen rukouselämän merkityksestä. Hengellisen työn tekijästä tulee helposti ”ammattiuskovainen”, joka rukoilee vain palavereissa ja julkisesti. Tämän lisäksi Jumala kutsuu meitä rukoilemaan ”kammiossamme”, omistaen aikaa vain hänelle.

– Raamatussa sanotaan: ”Rukoilkaa lakkaamatta”. Voisiko tämä tarkoittaa, että rukouksella on elämässämme samanlainen rooli kuin syömisellä, niin että päivärytmimme rakentuu rukouksen ympärille?

Jälleen ensi vuonna

Rukouspäivässä luonnollisesti käytettiin runsaasti aikaa rukoukseen sekä henkilökohtaisesti että pienryhmissä. Monet kokivat myös henkilökohtaisen rukouspalvelun merkittävänä.

181-rukouspäivää on vietetty vuodesta 2019 alkaen tammikuussa kansainvälisen kristittyjen ykseyden rukousviikon aikana. Päivä järjestetään seuraavan kerran 19.1.2024 – merkkaa kalenteriisi jo nyt!