Lapsityön verkosto

Suomen Evankelisen Allianssin Lapsityön verkosto perustettiin 13.3.2012 Hämeenlinnassa. Siitä saakka olemme kutsuneet eri seurakuntien lapsityöntekijöitä yhteen jakamaan hyviä käytänteitä, verkottumaan ja rukoilemaan yhdessä.

Vuonna 2019 aloitimme Eurooppalaisen Reaching Europe’s Children konferenssin innoittamana suunnittelemaan suomalaista Avaa ovi lapselle-konferenssia. Olemme kuitenkin joutuneet siirtämään tapahtumaa jo kaksi kertaa pandemian vuoksi. Nyt tähtäimessä on syyskuu 2023. Konferenssin tavoite on monitahoinen: tuottaa suuri joukko asiantuntijoita luennoimaan ja/tai pitämään työpajoja lapsia ja varhaisnuoria koskevista tärkeistä aiheista, verkottaa työntekijöitä ja vapaaehtoisia sekä tarjota inspiroiva viikonloppu. Monet lasten parissa toimivat henkilöt, erityisesti vapaaehtoiset, toimivat seurakunnissa ilman suurta tiimiä ja muutenkin pienillä resursseilla.

Konferenssin siirtäminen tarjosi kuitenkin luovan ratkaisun: olemme pitäneet kolme Avaa ovi lapselle- webinaaria, joissa puhujina ovat olleet konferenssiin pyydetyt asiantuntijat. Joitain tallenteita jo löytyy alta ja lisää on tulossa. Seuraava webinaari pidetään syyskuussa 2022. Osallistujat ovat antaneet webinaareista runsaasti hyvää palautetta. Webinaarit ovat myös lisänneet verkoston postituslistalle uusia nimiä ja tällä hetkellä oman uutiskirjeemme tilaajia on 340 henkeä.

Lapsityön verkoston alla on toteutettu myös Ajan tasalle-projekti, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, millaisessa digitaalisessa kasvuympäristössä lapsemme ja nuoremme elävät ja mitkä asiat myötavaikuttavat koetuksen kestävän uskon muodostumiseen. Projektin videot julkaistaan tänä keväänä ja niihin liittyen tehdään podcasteja ja artikkeleita.

Verkoston ytimessä on 9-henkinen tiimi, puheenjohtajana toimii Eva Sarsa. Viimeiset vuodet yhteydenpito on ollut tiivistä ja olemme ystävystyneet. Tiimiin kuuluu ihmisiä eri kirkkokunnista ja järjestöistä. Näin toteutamme SEAn näkyä olla yhdessä ytimessä.

  • Liity verkoston sähköpostilistalle, ja pysyt ajan tasalla tiedotuksessa: lapsityonverkosto@suomenea.fi

Lisätietoa
SEA:n lapsityön verkostosta:
Puheenjohtaja Eva Sarsa – eva (at) sarsa.ws, 040 509 2413


Tutustu myös
: Video 4-14-liikkeestä suomeksi tekstitettynä
Jos haluat suomenkielisen tiivistelmän 4/14-liikkeestä, lähetä sähköpostia Eva Sarsalle.


SEA:n lapsityön verkoston tapaamisissa
on tähän mennessä ollut paikalla vastuunkantajia seuraavilta tahoilta:

Adventtikirkko

Come home -tiimi

Citykirkko

Ev. lut kirkon lapsityöntekijöitä

Jippiimissio ry

Kansanlähetys, lapsi- ja juniorityö

Keravan helluntaiseurakunta

King’s Kids (YWAM)

Lastenmissio

Linkkiseurakunta

Majakka-seurakunta

Operaatio Mobilisaatio

Pelastusarmeija

Raamatunlukijain liitto ry

Risteyspaikka-seurakunta

Silmuseurakunta

Suomen Vapaakirkon lapsi- ja nuorisotyö

XEE – Evankeliointi Elämäntapana ry