Avaa ovi lapselle

SEA:n lapsityön verkosto on järjestänyt Avaa ovi lapselle -webinaareja kristillisen kasvatuksen tukemiseksi perheissä ja seurakunnissa. Alla on webinaariopetusten videotallenteita sekä uusimpana Avaa ovi lapselle -seminaarin tallenteet.

Keväällä 2022 Terry Williams, Scripture Union Australia-järjestön kouluttaja oli pitämässä Avaa ovi -lapselle seminaaria Korson Helluntaiseurakunnassa. Tässä seminaarin ensimmäisessä opetusjaksossa hän kertoo, miten lapsen usko kehittyy ja miten hänet on hyvä toivottaa tervetulleeksi Jumalan osaksi Jumalan perheväkeä – kutsumalla häntä Jeesuksen tiimiin. Tulkkina  Tuire Eastwood.

Katso opetusvideo tästä linkistä

 

 

Keväällä 2022 Terry Williams, Scripture Union Australia-järjestön kouluttaja oli pitämässä Avaa ovi -lapselle seminaaria Korson Helluntaiseurakunnassa.
Seminaarin toisessa opetusjaksossa Terry kertoo miten lasta voi tutustuttaa Raamattuun innostavasti ja käytännön läheisesti. Opimme hahmottamaan lapselle Raamatun koko tarinan muutamalla kuvalla, jotka sijoitetaan aikajanalle. Opimme myös työkaluja Raamatun tekstistä keskustelemiseen sekä tekstin visualisointiin. Tulkkina Tuire Eastwood.

Katso opetusvideo tästä linkistä

 

Keväällä 2022 Terry Williams, Scripture Union Australia-järjestön kouluttaja oli pitämässä Avaa ovi -lapselle seminaaria Korson Helluntaiseurakunnassa. Seminaarin kolmannessa jaksossa Terry pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen, mitä älylaitteiden käyttö saa aikaan lapsissa ja nuorissa, ja kuinka voimme rajata erilaisten pelialustojen käyttöä. Terry kertoo, miten eri toimijoilla (ohjelmisto ja laitekehittäjät, vanhemmat, valtio, koulu, nuori itse) on vastuu siitä, miten lapset ja nuoret käyttävät laitteita. Hän näyttää muutaman herättävän videon ja antaa vihjeitä digitaalisesta turvallisuudesta sekä siitä, miten tehdä sopimus perheessä digilaitteiden käytöstä. Tulkkina Tuire Eastwood.
Katso opetusvideo tästä linkistä (tulossa)

Terry näytti opetuksen yhteydessä kaksi videota, jotka ottavat kantaa pornon vaikutuksiin lasten elämässä ja jotka on suunnattu vanhemmille. Toisen ovat laatineet uuden Seelannin viranomaiset ja toisen Queenslandin poliisi. Tekijänoikeudet rajoittavat niiden käyttöä yllämainitussa videossa, siksi linkit tässä.

Syksyllä 2021 Terry Williams, Scripture Union Australia -järjestön kouluttaja, kertoi miten lapsia ja nuoria autetaan siihen, että heidän uskostaan tulee kestävä. Hän myös puhui tutkimuksista uskon siirtymisestä sukupolvelta toiselle ja kertoi, miten ihmissuhteet lapsen elämässä ovat elintärkeitä sen tapahtumiseksi. Terry antoi 5 avainta siihen, miten luoda suhteita, jotka auttavat lapsia ja nuoria kukoistamaan.

Katso opetusvideo tästä linkistä!

 

Syksyllä 2021 perheterapeutti Elli Meklin kertoi, miten seurakunta voi tukea vanhemmuutta. Perheystävällinen seurakunta tukee sekä vanhemmuutta, parisuhdetta että lapsen kasvua.

Katso opetusvideo tästä linkistä!

 

 

Keväällä 2021 Terry Williams, Scripture Union Australia -järjestön kouluttaja, kertoi miten on hyvä tukea lasta tämän tutkiessa elämän suuria kysymyksiä, kuten: Mistä kaikki sai alkunsa? Miksi maailmassa tapahtuu pahoja asioita? Mistä tiedät, onko Raamattu totta? Kuuleeko Jumala minua?
Erityisesti hän käsitteli kysymystä, jonka lapsilta useimmiten kuulee eli ”Miksi maailmassa tapahtuu pahoja asioita?”

Katso opetusvideo tästä linkistä!

 

Syksyllä 2020 Terry Williams, Scripture Union Australia -järjestön kouluttaja, kertoi miten perheessä katetaan hengellinen ruokapöytä: olemme yhteydessä Jumalaan, kasvamme Hänen tuntemisessaan ja palvelemme Häntä yhdessä.

Katso opetusvideo tästä linkistä!