TIEDOTE 6.5.2022

Valtakunnallisen, yhteiskristillisen evankeliointikampanjan järjestelyt etenevät vauhdilla. Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut 326 seurakuntaa ja 27 toimijaa, joissa on mm. herätysliikkeitä sekä kristillisiä mediataloja ja järjestöjä.

Samaan aikaan kampanjaan tarvitaan mitä pikimmin seurakuntien vapaaehtoisia, lahjoittajia ja kristittyjä, jotka sitoutuvat rukoilemaan tapahtuman puolesta.

Kampanja näkyy ja kuuluu laajasti eri medioissa 19.9.-16.10.2022 ympäri Suomen.

Evankeliumia välitetään tuolloin mm. merkittävimmillä kaupallisilla radiokanavilla, AlfaTV:n ohjelmissa, maakuntalehdissä ja ulkomainoksissa. Kampanjointi sosiaalisessa mediassa keskittyy nuoriin. Samaan aikaan seurakunnat järjestävät halli-, kirkko- ja katutilaisuuksia. Yksi suurimmista on suunnitteilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.

Evankeliointikampanjan merkittävin panostus on Suomessa joka kotitalouteen postitse jaettava kirjanen, jossa eri ihmiset – julkisuudestakin tutut – kertovat rehellisesti ja arjenmakuisesti siitä, miten usko Jumalaan on muuttanut heidän elämäänsä. Kirjasta ei jaeta niihin osoitteisiin, joissa on ilmaisjakelukielto.

Historiallisestikin merkittävän suuren evankeliointikampanjan kulut ovat 2,3 miljoonaa euroa. Siitä kolmasosan kattavat mukaan ilmoittautuneiden toimijoiden ja seurakuntien osallistumismaksut, loput rahoista pyritään keräämään yksityisihmisiltä ja yritysten mainosmyynnistä. Kampanjan verkkosivuilta löytyvät sekä yrityksille että yksityisille helpot tavat lahjoitusten tekemiseen. Rahaa antaville yrityksille on myös tarjolla näkyvyyttä kampanjan aikana.

Ennen syyskuun puoliväliä suomalaiskristittyjä rohkaistaan, kannustetaan ja valmennetaan kertomaan omasta uskosta lähipiirilleen ja uusille ihmisille. Seurakunnilla on tähän omia ohjelmiaan, kuten Kansan Raamattuseuran hallinnoima L10T, Evankeliumi elämäntapana ry:n XEE ja Helluntaikirkon Hyvä Sanoma palveluiden Asekleet missioon -koulutusohjelma.

Erityisesti kampanjalla halutaan auttaa yksinäisyydestä kärsiviä nuoria, työikäisiä, senioreita ja maahanmuuttajia. Mukaan ilmoittautuneet seurakunnat ja järjestöt saavat käytännönläheisen idea- ja toimintaohjepaketin, jotka tarjoavat uusia, innostavia muotoja juuri näiden ihmisten kohtaamiseen.

Kampanjaan ovat tervetulleita kaikki kristityt ympäri Suomen. Ilmoittautuminen on käynnissä verkko-osoitteessa missio2022.fi/vapaaehtoistyo/. Seurakunnilta pyydetään suositus kunkin vapaaehtoisen mukanaoloon.

Kampanjan teknisenä järjestäjänä ja palveluntuottajana toimii yhteiskristillinen medialähetysjärjestö IRR-TV, jossa koko kampanjaa koordinoi Onni Haapala jr. Mission puheenjohtajistoon kuuluvat lisäksi Mika Tuovinen Mission Europesta, Janne Lahti Suomen Helluntaikirkon Hyvä Sanoma seurakuntapalveluista sekä Mikko Matikainen Kansan Raamattuseurasta.

– Vielä ehtii mukaan, mutta päätös ja ilmoittautuminen kannattaa tehdä juuri nyt, jotta valmistautumiseen jää tarpeeksi aikaa, muistuttaa Onni Haapala.

Lue lisää: www.missio2022.fi

Lisätiedot:

Onni Haapala,
missiokoordinaattori
IRR-TV,
040 501 8780,
onni@irrtv.fi