Elämme maailmanlaajuisesti poikkeuksellisia aikoja, mikä saattaa herättää meissä monenlaisia tunteita ja olotiloja; pelkoa, levottomuutta, epävarmuutta, ahdistusta. On entistä tärkeämpää keskittyä Jeesukseen Kristukseen, joka on apumme, ja jonka nimi on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

Paastonajassa, joka nytkin kuljettaa meitä kohti pääsiäistä, on aina kyse Jumalan etsimisestä. Paasto johdattaa meidät tutkimaan omaa sydäntämme ja tekemään parannusta synneistämme. Näin kaikista tärkeimmät asiat saavat sijaa elämässämme, ja herkistymme kuulemaan Jumalan ääntä.

Kutsumme kaikki Suomen kristityt ja erityisesti hengelliset johtajat paastoon ja rukoukseen kansakuntamme puolesta pääsiäiseen saakka. Rukoillaan viisautta ja jaksamista päättäjille sekä terveydenhoidon ammattilaisille, lohdutusta menetystä kokeneille ja terveyttä sairastuneille. Rukoillaan Jumalan ilmestymistä keskuudessamme niin, että ihmiset kääntyisivät Jumalan puoleen, ja että me kristityt saisimme tilaisuuksia sekä rohkeuden kertoa ilosanomaa ympärillämme oleville ihmisille.

 

” – ja jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi.” (2. Aik. 7:14)

Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan. Elia oli yhtä vajavainen ihminen kuin mekin. Hän rukoili rukoilemalla, ettei sataisi, eikä maa saanut sadetta kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Kun hän rukoili uudelleen, taivas antoi sateen ja maa tuotti hedelmänsä.” (Jaak. 5:16-18)

Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä.” (Jaak. 4:8)

 

Voit myös liittyä mukaan yhteiskristilliseen Suomen laajuiseen Kristuspäivän rukousaaltoon arkisin klo 12 tästä: https://www.kristuspaiva.fi

 

Maailman Evankelisen Allianssin rukoushaaste sunnuntaille 29.3.2020

https://covid19.worldea.org/global-day-of-prayer-fasting/

 

Lisää infoa rukouksesta Suomen Kansallisen Rukousverkoston sivuilta: http://rukousverkosto.fi

 

Sinua siunaten,

Kirsi Rothfors

SEA:n hallituksen puheenjohtaja