Jaan ajatuksia parista Raamatun kohdasta, joihin olen kokenut saaneeni hieman uutta valoa. Ota pieni hetki ja pyydä Jeesusta näyttämään sinulle, missä asioissa hän haluaa antaa sinulle armoa tehdä muutoksia arjessa ja elämässäsi!

Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen opetuslapset lähtivät takaisin Galileaan, ihan niin kuin pitikin. Tiedätte kertomuksen Johanneksen evankeliumin 21. luvussa. He lähtivät kalaan eivätkä saaneet yhtään mitään. Herra oli varmaan tarkoittanut sen niin, jotta hän sai opettaa jotain opetuslapsille sekä silloin että tulevaisuudessa. Voimme kuitenkin myös ajatella, että sillä, mihin he käyttivät aikaansa, oli enemmän tekemistä heidän vanhan kuin heidän uuden elämänsä kanssa. Huumorilla voisi jopa sanoa, että he olivat ihan niin kuin monet opetuslapset nykyään: liikaa verkossa kiinni.

Pietari antaa kuitenkin meille upean esimerkin, miten mekin voimme toimia, kun kaipaamme lisää Jeesusta elämäämme (Joh. 21:7):

1) Toimi heti. Pietari teki vain yhden käytännön asian ennen kuin heittäytyi veteen. Hän ei aikaillut vaan tarttui heti tilaisuuteen viettää omaa aikaa Jeesuksen kanssa. Eräs tuttuni kertoi joskus, miten hän uskoontulon jälkeen vietti töissä jokaisen lyhyen tauon Jeesuksen kanssa. Hän oikein odotti, että pääsee kulman taakse Raamattunsa kanssa.

2) Hyppää veteen. Pietari hyppäsi veteen, vaikka olisi varmaan ollut ”arvokkaampi” tapa saapua rannalle veneessä. Vesi on usein kuva Hengestä, ja jos meillä on jano oikeasti tulla Jeesuksen lähelle, tie vie elävän veden kautta. (Joh. 7:37–38)

3) Kuuntele Jeesusta. Pietari oli varmaan tajuttoman pettynyt itseensä: miten hän oli kieltänyt edes tuntevansa Jeesuksen? Voimme vain kuvitella, millä tavalla Pietari tuli viimeiset metrit Jeesuksen luo. Uskon, että Pietari halusi näyttää Jeesukselle, että hän on valmis kääntymään ja valmis tekemään mitä tahansa, jos hän vain saa kuulla Jeesuksen sanoja ja seurata häntä. Pietari oli tässä tilanteessa ensimmäinen, joka keskeytti tekemisensä ja pääsi yksin kuuntelemaan Jeesusta.

4) Tee mitä Jeesus sanoo. Sanasta näemme, että juuri Pietari lähti toteuttamaan Jeesuksen kehotusta vetää verkot maihin. Muut varmaan auttoivat, mutta jonkun pitää aina näyttää esimerkkiä. Tässä se oli aika pieni juttu, mutta Pietari näytti oman sydämensä asennetta. Tähän liittyen olen joskus ajatellut erästä toista kohtaa samassa evankeliumissa. Millaista oli Lasaruksen haudan ulkopuolella, kun Jeesus oli käskenyt heidän siirtää kiven pois haudan edestä? Martta väitti puolittain vastaan, ja ilmassa oli varmaan muutenkin epäröintiä ja vastustusta. Etkö sinäkin haluaisi olla kuin se henkilö, joka meni ensimmäisenä työntämään kiveä pois, siirtämään esteitä, jotta Jumalan kirkkaus pääsisi loistamaan?

Tässä tarinassa voisimme tutkia jokaista yksityiskohtaa, esimerkiksi toteamalla seuraavaksi: Ota vastaan, mitä Jeesus tarjoaa. Jeesus odottaa meitä rannalla ja hänellä on aina hyvää syötävää tarjolla.

Lopetan kuitenkin seuraavaan ajatukseen: Jeesus opetti, että meidän kuuluu olla lasten kaltaisia. Eräs tosiasia on, että lapsi haluaa usein tulla turvalliseen syliin ottamaan vastaan rakkautta. Ajattele tätä suhteessasi Luojaasi. Kuten ystäväni Jan sanoo: Johannes oli opetuslapsista ainoa, joka uskalsi seurata Jeesusta ristin juurelle. Hän oli heistä ainoa, joka oli ottanut vastaan niin paljon rakkautta Jeesuksen sylissä, että hänellä ei ollut pelkoa mennä ristille asti.

Vietä aikaa yksin Isäsi kanssa, hänen sylissään. Ota vastaan kaikkea, mitä hänellä on annettavana. Anna hänen muistuttaa sinua, millaista oli alussa, kun Hän, Ensimmäinen Rakkaus, kosketti elämääsi uskonpolkusi alkutaipaleella.

Siunattua alkusyksyä!

Lucas Nylund
SEA:n hallituksen varajäsen, Finish-urheilutyöverkoston johtaja