Tarina aikamme mahdollisuudesta ja tragediasta.

MAHDOLLISUUS.

Suomessa on olemassa eräs valtava mahti. Sillä on väkeä, kykyä, lahjoja, vaurautta ja suuri voima. Sen voima on pysäyttämätön. Sillä on voima muuttaa ihmisiä, koteja, työpaikkoja, jopa kokonainen kansakunta. Rakkauden ja oikeuden voima.

Tuo voima on evankeliumi.
”Se (evankeliumi) on Jumalan voima.” Room.1:16.
”Sana rististä on Jumalan voima”. 1. Kor. 1:18.

TRAGEDIA.

Kaikesta vaikuttavuudestaan huolimatta edellä mainittu mahti on alkanut vuosien kuluessa uinumaan. Se on alkanut nukkumaan. Se mahti on ’nukkuva jättiläinen’, nimeltään seurakunta.

Seurakunnalla on itsessään ja hallussaan maailman suurin voima, evankeliumi.

Kuitenkin nykyään vain alle 3% suomalaisista saa käydä edes yhden keskustelun Jeesuksesta vuoden aikana. 97% ei yhtään keskustelua (Usko ja Suomi tutkimus 2018). Me uskovat, seurakunta, olemme tutkimuksen mukaan niin hiljaa Jeesuksesta arjessamme, että jätämme tänä päivänä keskustelut evankeliumista käymättä ei-uskovien läheistemme kanssa.

Nukkuva jättiläinen on Suomessa siirtynyt hellimään itseään: 97% kristillisestä työstä suuntautuu uskoville. Vain 3% suuntautuu ei-uskoville, eli ”maailmaan” (Jukka Norvanto).

Jeesus rukoili Isää näin: ”En minä rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta”. Joh.17:15. Tutkimusten mukaan olemme kuitenkin valitettavasti itse ottaneet itsemme pois maailmasta, vastoin Jeesuksen rukousta.

Jeesus jatkaa rukousta:
”Niinkuin sinä olet lähettänyt minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan.” Joh. 17:18

Kuinka vaikuttava rukous ja lupaus! Jeesus on siis jo lähettänyt meidät, minut ja sinut. Meidät on lähetetty! Uskon ja sanan vapaus ja käsky on annettu meille ylhäältä!

Minne Jeesus meidät lähetti?
”Maailmaan”.

YDINTEHTÄVÄ JA UNELMA.

Tähän tehtävään maailmaan menemisestä Herramme Jeesus on kutsunut ja asettanut minut yhdessä muiden kanssa, nukkuvan jättiläisen herättämiseen, sytyttämiseen, liikkeellelähtöön ja varustamiseen.

Olen Toni Linjama, aviomies ja perheenisä Lahdesta. SEA:n hallituksen jäsen. SEA:ssa kannan evankelioinnin ja opetuslapseustyön salkkua. Olen myös XEE – Evankeliointi Elämäntapana työn toiminnanjohtaja ja Mediamissio ’Se löytyi’ päätoimikunnan jäsen. Varustamme Suomen seurakuntia ja uskovia arjen ystävyysevankeliointiin käytännössä, tekemään opetuslapsia. Olet ehkä jo kuullut Mediamission Varusta Suomi! hankkeestamme. ”mutta sinun palvelijasi lähtevät, jokainen sotaan varustettuna, sinne taisteluun Herran edessä, niinkuin herramme sanoi.” 4. Moos. 32:27

Meillä on unelma, johon haluamme kutsua sinut mukaan.

Ajattele, miltä näyttäisi, jos kaikki Suomen kristityt uskovat todistaisivat? Jos kaikki kertoisivat uskostaan niille läheisilleen, jotka eivät usko. Miltä näyttäisi sellainen seurakunta, jonka kaikki jäsenet jakaisivat uskoaan rohkeasti ja rakkaudellisesti ja varustettuina ja tekisivät opetuslapsia ympärillään olevista ihmisistä?

Se olisi Taivaan valtakunnan unelmien täyttymys. Se olisi Suomen ja läheistemme kaipaus. ”Sillä luomakunnan harras ikävöitseminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä.” Room. 8:19

Tähän yhteiseen tehtävään tarvitsemme sinut mukaan. Olemme SEA:ssa tämän seurakunnan ydintehtävän ääressä. ”Yhdessä ytimessä”, niinkuin mottomme kuuluu.

Näen työssäni joka viikko kuinka evankeliumin voima muuttaa niin tavallisen kristityn kuin kokeneen seurakuntajohtajan elämän.

PÄIVÄKÄSKY: Lähde kanssamme liikkeelle, varustautumaan ja herättämään nukkuvaa jättiläistä. Ota uskon askel ja ota paikkasi Herran todistajana maailmassa, läheistesi keskellä.

Meillä on vielä Suomessa mahdollisuus päästää tuo evankeliumin voima liikkeelle ja tuoda Jeesus jälleen arjen keskusteluihin ja puheenaiheeksi kodeissamme, työpaikoillamme ja yhteiskunnassa.

Tervetuloa mukaan!

Rohkaisevin terveisin,

Toni Linjama
Hallituksen jäsen