»Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.» Matteuksen evankeliumi 28:18b–20

Kun uhkakuvat toteutuvat ja toivottomuus tulevaisuudesta täyttää mielet – on lähetyskäskyn toteuttamisen aika.

Kun elintasoni vaarantuu ja luottamukseni yhteiskuntaan horjuu – on lähetyskäskyn toteuttamisen aika.

Kun valheet valtaavat alaa ja väkivalta vääristää oikeuden – on lähetyskäskyn toteuttamisen aika.

Kun oma heikkouteni lamaannuttaa minut ja en näe enää tietä eteenpäin – on lähetyskäskyn toteuttamisen aika.

Roomalaiskirjeen jakeessa 1:16 Paavali opettaa, että evankeliumi on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo Kristukseen.

Joku viisas on sanonut, että Jumala on edelleen valtaistuimellaan, Jeesuksen antama lähetyskäsky on edelleen voimassa, evankeliumissa on edelleen valtava voima ja pellot ovat edelleen vaalenneita.

Nyt on lähetyskäskyn toteuttamisen aika.

Moraalittomuus on ollut vallassa ennenkin. Kansanmurhia ja maailmansotia on ollut ennenkin. Sydämet ovat kylmenneet ennenkin. Usko Kristukseen on ollut epäkorrektia ja epämuodikasta ennenkin. Talousjärjestelmät ovat romahtaneet ennenkin. Kaikenlaiset päättäjät ovat tehneet kyseenalaisia päätöksiä ennenkin.

Ja kuten ennenkin, evankeliumi ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Kristuksesta on edelleen ihmisen ainoa todellinen toivo.

Mordekai haastaa Hadassaa, setänsä tytärtä, Esterin kirjan jakeessa 4:14: «… kukaties sinusta tulikin kuningatar vain tällaisia aikoja varten.» 

Evankeliumi on annettu tällaista aikaa varten, jossa nyt elämme. Meille on annettu evankeliumi, jotta emme olisi siitä vaiti, vaan jotta moni voisi kuulla, ymmärtää, kääntyä ja pelastua.

Nyt on lähetyskäskyn toteuttamisen aika.

Siksi kutsumme kaikkia kristittyjä liikkeelle GO-kuukautena, juuri alkavassa toukokuussa. Maailmanlaajuisesti arviolta 100–150 miljoonaa kristittyä lähtee liikkeelle ja kertoo jollekulle Jeesuksesta.

Kun menemme, GO-nimellä ei ole väliä vaan Jeesuksen nimellä. Emme toteuta mitään ohjelmaa tai menetelmää vaan ihan vain lähetyskäskyä, sitä tuttua Jeesuksen antamaa ohjeistusta mennä ja tehdä.

Mitä minä voin tehdä?

Kaikki hyvä Jumalan suunnitelmassa alkaa rukouksesta. Rukoile yksin tai yhdessä ystäviesi kanssa ei-uskovien tuttujesi puolesta päivittäin usean viikon ajan, kunnes mahdollisuus avautuu.

Kun juttelet tuttusi kanssa, kerro juttelusi lomassa siitä, miksi Jeesus on sinulle niin tärkeä, mitä Hän on tehnyt ja antanut sinulle.

Siinä se.

Sinä ja minä, niin kuin jokainen Kristuksen oma, olemme todistajia. Tuo todistuksesi julki ensin niille, jotka Jumala on antanut elämääsi, ja sitten myös muille. Kutsu myös seurakuntasi, yhteisösi tai pienryhmäsi mukaan GO-kuukauteen.

Jokainen voi tavoittaa jonkun. Yhdessä voimme tavoittaa maailman!

Nyt on aika mennä ja tehdä – nyt on lähetyskäskyn toteuttamisen aika.

Arto Nousiainen
SEA:n GO-koordinaattori

Ilmoita itsesi ja yhteisösi/ryhmäsi mukaan GO-kuukauteen täältä

Lue lisää GO-kuukaudesta