Suomen Evankelinen Allianssi on aloittanut yhteistyön kansainvälisen GO-liikkeen kanssa. Liikkeen tarkoituksena on innostaa ja auttaa varustamaan maailmanlaajuisesti seurakuntia ja kristittyjä evankeliumin sanoman kertomiseksi kaikille niille, jotka sitä eivät vielä tunne. Suomessa SEA:n palkkaamana GO-koordinaattorina on aloittanut marraskuun alussa Arto Nousiainen, joka on aiemmin toiminut mm. SEA:n varapuheenjohtajana, XEE – Evankeliointi Elämäntapana ry:n puheenjohtajana ja Helsingin Raamattu Puhuu -seurakunnan pastorina.

– GO-yhteistyön avulla SEA ottaa entistä merkittävämmän roolin evankeliumin edistäjänä Suomessa. Näemme GO-liikkeessä potentiaalin koota kaikki Suomen kristityt evankeliumin äärelle, Nousiainen sanoo.

GO-liikkeen visiona on tavoittaa maailma evankeliumilla siten, että jokainen kristitty tavoittaa jonkun lähipiirissään. Keskeisenä toimintamuotona on vuotuinen GO-päivä toukokuussa, jolloin kristittyjä rohkaistaan kertomaan uskostaan ainakin yhdelle ihmiselle. Seurakunnat ja yhteisöt voivat osallistua päivään itselleen sopivien toimintatapojen mukaisesti. Liikkeen tarkoitus on toimia verkostona, jonka kautta seurakunnat voivat saada lähetys- ja evankelioimisjärjestöiltä tukea ja koulutusta. Liike palvelee laajasti koko kristikuntaa.

– Koemme, että GO on Jumalan avaama mahdollisuus olla osana suurempaa, maailmanlaajuista Kristuksen ruumiin liikehdintää. Tämä mahdollisuus tuli oikeaan aikaan, koska olemme rukoilleet toimintaamme selkeitä askelia tuleville vuosille. Evankeliumi yhdistää kaikkia kristittyjä, ja GO:n idea on tarpeeksi yksinkertainen ja henkilökohtainen, iloitsee SEA:n puheenjohtaja Kirsi Rothfors.

Kansainvälisen GO-liikkeen yli sata kumppanuuskirkkoa ja -järjestöä edustavat merkittävää osaa maailman noin 800 miljoonasta evankelisesta kristitystä. GO lähti liikkeelle evankelista Werner Nachtigalin näystä vuonna 2010, ja vuonna 2012 järjestettiin ensimmäinen Global Outreach Day -evankeliointipäivä. Liikkeen vaikutuksesta jo yli 150 miljoonaa kristittyä 140 maassa on alkanut kertoa uskostaan Jeesukseen. Toukokuussa 2023 käynnistetyn maailmanlaajuisen evankelioinnin vuosikymmenen tavoitteena on välittää evankeliumi henkilökohtaisesti kaikille maailman ihmisille Jeesuksen ylösnousemuksen 2000-vuotispäivään eli pääsiäiseen 2033 mennessä.

Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) on kristittyjen ja yhteisöjen verkosto, joka vahvistaa kristittyjen yhteyttä, edistää lähetyskäskyä ja toimii yhteisenä äänenä. SEA edustaa Suomessa Maailman Evankelista Allianssia (WEA) ja Lausannen liikettä (The Lausanne Movement).

Lisätietoja:

SEA:n GO-koordinaattori Arto Nousiainen, arto.nousiainen@suomenea.fi

GO-liikkeen kansainväliset sivut: https://gomovement.world/

 

Kuva: SEA:n puheenjohtaja Kirsi Rothfors ja Arto Nousiainen allekirjoittivat työsopimuksen kansallisen työntekijäverkoston juhlassa Helsingissä 24.10.