Miten voimme tukea kristittyjä maahanmuuttajia?

 

Kristityksi kääntyneet entiset muslimit kohtaavat jatkuvasti vaikeuksia turvapaikkatutkinnassa. Suomea pidetään oikeusvaltion mallimaana, mutta viranomaisten toiminta ja oikeuden päätökset osoittavat, että oikeusvaltioperiaatteen ja ulkomaalaislain toteutumisessa on suuria puutteita. Miten voimme kristittyinä vaikuttaa tilanteen parantamiseksi?

Entä miten seurakunnat voivat tukea maahanmuuttajia integraatiossa, kristittyinä kasvamisessa ja elämänhallinnassa? Millaisia hyviä kokemuksia sinun seurakunnallasi on tai mitä voisit oppia muilta seurakunnilta?

Suomen Evankelisen Allianssin yhteyspäivässä webinaarina to 22.4.2021 klo 9-12 pureudutaan näihin kysymyksiin. Ohjelmassa:

  • Kristityt maahanmuuttajat kertovat kokemuksiaan ongelmallisen turvapaikkaprosessin rattaissa.
  • Miika Auvinen (Open Doors ja Kristittyjen ihmisoikeusryhmä KRIO) tuo tietoa turvapaikanhakijoiden lähtömaiden uskonnonvapaustilanteesta. Kysymyksiä ja vastauksia.
  • Juristi alustaa turvapaikkaprosessin ongelmista lainopillisesta näkökulmasta. Yhteyspäivän osallistujat voivat esittää hänelle kysymyksiä.
  • Timo Keskitalo (Patmos Lähetyssäätiö ja muslimityön verkosto ALMU) alustaa haasteista, joita seurakunnat kohtaavat tukiessaan kristityksi kääntyneitä uskossa ja integraatiossa.
  • Ryhmissä keskustellaan ja jaetaan hyviä käytäntöjä, miten seurakunnat voivat tukea maahanmuuttajia.

Klo 12-13 on vielä mahdollisuus lounaskeskusteluun. Syö lounasta siellä missä olet ja keskustele yhteyspäivän herättämistä ajatuksista muiden seurakuntien ja järjestöjen edustajien kanssa videopuhelun kautta.

Ilmoittaudu yhteyspäivään tällä lomakkeella, niin saat Zoom-linkin, jonka kautta osallistut päivään siellä missä olet.

(Sivun kuva: copyright Charles Roffey, flickr, Creative Commons license, cropped image)