Viimeaikainen kehitys Päivi Räsäsen saamien syytteiden ympärillä on räikeä ja huolestuttava esimerkki siitä, että yhteiskuntamme kristillistä arvopohjaa murennetaan monin eri tavoin. On käynnissä kehitys uskonnon- sekä sananvapauden uudelleen määrittelemiseksi. Jos Raamatun siteeraaminen ja yhtä mieltä Raamatun kanssa oleminen muuttuu rikolliseksi, kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa tulevina vuosikymmeninä.

Sen tähden on äärimmäisen tärkeää, että kristityt kokoontuvat yhtä aikaa osoittamaan mieltään demokratian suomien oikeuksien puitteissa uskonnon- ja sananvapauteen liittyvien perusoikeuksiensa puolesta. Toimettomuus tässä vaiheessa osoittaa kaikille tahoille, että asiasta ei välitetä.

#jumalansananvapaus on yhteiskristillinen sanan- ja uskonnonvapauteen liittyvä mielenilmaus. Tapahtumassa ei markkinoida mitään järjestöä, kirkkokuntaa tai puoluetta, vaan osallistutaan yhteisessä rintamassa puhtaasti Raamatun vapauden puolesta.

Mielenilmausta edeltää sosiaalisen median kampanja, jossa yhteisellä hashtagilla #jumalansananvapaus postataan kuvia oman Raamatun kanssa sosiaaliseen mediaan.

Varsinainen mielenilmaus on Eduskuntatalon edustalla Helsingissä 20.6.2021 klo 14:00-14:30.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut 50 hengen henkilömäärärajoituksen ulkotiloissa tapahtuville kokoontumisille. Tästä johtuen 20.6. mielenilmaukseen ei tarvitse tehdä poliisille ryhmäkohtaisia ilmoituksia, vaan osallistujat voivat tulla paikan päälle ilman erillistä ryhmäjärjestelyä.

Kaikki osallistujat saapuvat paikalle ilman plakaatteja tai kylttejä. Kaikilla on käsissään vain oma Raamattu, joka tapahtuman kuluessa nostetaan yhdessä ylös rukouksen saattelemana. Tilaisuudessa luetaan yhteinen julkilausuma ja kuullaan aiheeseen liittyviä lyhyitä puheenvuoroja sekä rukoillaan yhdessä Jumalan sanan vapauden puolesta. Olemme paikalla Jumalan kasvojen alla itsemme ja tulevien sukupolvien tähden, emme osoittamassa mieltä ketään vastaan vaan Jumalan sanan vapauden puolesta.

Voit kysyä lisätietoja leena.metsamaki(a)patmos.fi.

#jumalansananvapaus -työryhmään kuuluvat Pasi Turunen, Leena Metsämäki, Jani Salokangas ja Susanna Kokkonen.